Saturday, September 13, 2014

14 september, Monterosso

Vandaag gaan we niet op de kaart kijken maar gaan we vragen naar de juiste weg uit het dorp. Ons talentalent Renée vraagt de weg. Het is heel eenvoudig: Bij de kerk een trap op, bruggetje over en je bent op de goede weg. We volgen Renée. Uit het hotel rechts af. Na een paar honderd meter geen kerk. Nog maar eens de weg vragen. Nee, de kerk is de ander kant op, via de oude stad komt bij de kerk. Renée vindt een trap bij de kerk en leidt ons omhoog. Het is een lange trap. Hij gaat naar het Noorden. Wij moeten naar het Oosten. Na 100m klimmen wordt de trap een karrespoor. Er is niemand om de weg te vragen. Toch maar weer terug naar de kerk beneden. Naast de kerk blijkt er nog een trap. Die leidt naar een brug over een rivier. We hebben de goede weg te pakken.

Herman houdt van dikke sokken. Maar ook dikke sokken lopen vol zweet. Daarom worden ze 's avonds gewassen en 's ochtends aan de rugzak gehangen om te drogen. Dikke sokken drogen maar langzaam. Het rugzak wasrekje wordt steeds voller.

Renée houdt van dunne sokken, zo dun dat je er doorheen kunt kijken. En er is ook geen plaats om zweet op te nemen. Toch wast ze ze trouw elke dag.

Vandaag komen Harmen en Diana aan in Monterosso. We vinden een appartement voor 5 personen. Om 5 uur haal ik ze van de trein. Leuk dat ze mee gaan lopen.

No comments:

Post a Comment