Thursday, September 18, 2014

19 september, Lucca

Vandaag de laatste wandeldag voor Harmen en Diana. Dus vanavond krijgen zij hun capains dinner.

Vol goede moet verlaten we de gastvrije pelgrimsherberg. De lucht is grijs. Maar het is droog. Onderweg naar Lucca gaat het steeds harder knetteren en wordt de lucht steeds donkerder. Een half uur lopen voor Lucca valt de hemel naar beneden. Alhoewel de meeste regen er naast valt soppen we na korte tijd in in onze schoenen. In de jeugdherberg aangekomen gaan we allereerst op zoek naar oude kranten om de schoenen te drogen. En nu zitten we in een wasserette om onze natte kleren en sokken te drogen. Straks gaan we de stad verkennen.

Herman gaat verder op sandalen lopen. Hij doet zijn hoge schoenen in de verkoop Harmen heeft dezelfde schoenmaat. Dus Harmen is de beoogde klant en wordt verleidt met DROGE vrijwel nieuwe schoenen. De uitslag is vooralsnog onbeslist.

Lucca heeft een nog een geheel ommuurde oude stad vol met smalle middeleeuwse straatjes. Verdwalen is geen enkel probleem. Toeristen hebben het ook ontdekt. Dus is elk 2e huis is winkel, bar of restaurant.

Uit een kerk komt klassiek geluid. Nieuwsgierig lopen we naar binnen. Een orkest zit te zwoegen op Mendelsohn. Morgenavond is de uitvoering. Het is nog hard werken.

No comments:

Post a Comment