Monday, September 22, 2014

22 september, Chianni

De weg gaat langs kleine weggetjes door mooi Toscaans coulise Landschap, waar veel land in cultuur is gebracht. Alleen landbouw (druiven, olijven, granen, etc.), geen vee. Ook veel omgeploegde aarde. 

Onderweg lopen we langs een wit kastje met een rood kruis er op. Er zit verband en medicijnen in. Wat een liefderijke zorg voor pelgrimganger. 

We worden na 25 km lopen gastvrij ontvangen  in een ostello. We lopen nu gelijk op met nog 6 pelgrimgangers. Overdag ieder zijn eigen tempo, 's avonds in hetzelfde onderkomen 

Rugzakken 

De rugzak behoort comfortabel te dragen en te beschermen tegen de elementen.

Dirk optimaliseerde zijn nieuwe rugzak op minimaal gewicht. Alle banden waren dun en smal, ook de schouderbanden. Zijn twee sleutelbenen lijden dagelijks van deze keuze.

Herman's rugzak is niet waterdicht. Geen een rugzak is waterdicht. Dat komt van al die naden en ritsen. Daarom hebben alle rugzakken een aparte regenhoes. Maar ook daar kan de regen soms naar binnen, via het onbeschermde rugdeel. Herman had daar iets op gevonden. Hij had een vliegtuig-beschermhoes bij zich en de zijn spullen daar in en dan het geheel in de rugzak. Helaas zat in de vliegtuig-beschermhoes ook een naad. 

No comments:

Post a Comment