Tuesday, September 23, 2014

23 september, San Gimignano

Vandaag een korte dag (14,5 km). We zien San Gimignano al in de verte op een berg liggen. Om 12 uur lopen we de oude stad in en vinden het klooster waar we gaan overnachten. Herman en de vriendelijke non die ons ontvangt spreken beiden Frans. Dus dat is geregeld.

San Gimignato is een van de steden waar de edelen in de 16e eeuw een wedstrijdje torens bouwen hielden. De torens waren vierkant en zonder versiering. Ze hadden dan ook geen andere functie dan wie de hoogste kon bouwen. Ooit stonden er wel 20. Nu zijn er nog 7 over. Het maakt de stad wel bijzonder. 

Onderweg lopen we langs een wijnboer. De most wordt onder hoge druk uit de druiven uitgeperst. Het restant ligt in hopen op de grond.

Routine
De tocht heeft ook een zekere routine (maar geen sleur). 5h30 wekker, opstaan, ontbijten, 6h30 op weg (het is dan net aan het schemeren) , 7 uur koffie en croissant in het eerste dorp (de bars zijn hier al om 7 uur open). 9h30 rustpauze. 12 uur lunch, 14h30 rustpauze, 16h30 inchecken, douchen en kleren wassen, 17 uur bier drinken en nagenieten van de wandeling, 18 uur blog bijwerken, emails en WhatsApp checken, 19h30 diner, 21 uur naar bed.

No comments:

Post a Comment