Sunday, October 5, 2014

4 oktober, Sutri

Vandaag volgen we het advies van de host van Viterbo. Neem een andere route langs het natuurpark Lago di Vico. Langer maar veel mooier. Je wint een dag door Vitralla over te slaan Hij tekent de route op een stuk papier. Hij kan goed tekenen. Alles klopt. We stijgen naar de kraterrand op 750 m en krijgen een prachtig uitzicht op het kratermeer diep beneden ons. Wout is niet te houden. Er moet gezwommen worden! We nemen de weg naar beneden. Helaas is dat een lange saaie asfaltweg met veel auto's. Beneden wacht ons de beloning: Zwemmen en een heerlijk lunchrestaurant.

Een vrouw ligt op het strandje te zonnen. Zij wil niks missen van de late herfstzon en probeert haar toch kleine bikini steeds kleiner te maken. Ze is er voortdurend mee bezig. Veel tijd om te zonnen blijft er niet over. 

Na het restaurant zijn het nog veel kilometers langs saai asfalt. Pas om 17h30 lopen we Sutri binnen. We vinden snel het klooster. De deur gaat open en komt uit op een anti-chambre. Een non achter een soort loket zegt geen plaats te hebben, schuift ons een VVV folder toe en sluit meteen daarop het loket. Binnen seconden staan we weer buiten. Het 2e adres geeft wel succes. De hartelijke gastvrouw spreek uitsluitend Italiaans. Dat valt niet mee. Om 6 uur ontbijten wordt begrepen als 6 nachten slapen.

Wout heeft inmiddels koorts gekregen. Morgen gaan we kijken naar de mogelijkheden.

No comments:

Post a Comment